Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Την αρρώστησε η αγάπη της για την ... σοκολάτα!
Την αρρώστησε η αγάπη της για την ... σοκολάτα! : Η Sophie Jewett είναι μανιακή με την σοκολάτα! Σαν παιδί ήταν τόσο εθισμένη στην Dairy Milk που έτρωγε μια μπάρα κάθε μέρα.Αποφάσισε να εκπαιδευτεί ως Η Sophie Jewett είναι μανιακή με την σοκολάτα! Σαν παιδί ήταν τόσο εθισμένη στην Dairy Milk που έτρωγε μια μπάρα κάθε μέρα....
Αποφάσισε να εκπαιδευτεί ως σοκολατοποιός και άνοιξε την δική της επιχείρηση, το York Cocoa House, τον περασμένο Νοέμβριο.

«Προέρχομαι από μια μεγάλη οικογένεια και πάντα φτιάχναμε σοκολάτα και μπισκότα για όλους» εξομολογείται η 31χρονη Sophie.

 «Από όταν ήμουν 12 ετών προσπαθούσα να μάθω πώς να κάνω την σοκολάτα λεία-γυαλιστερή και πραγματικά ενθουσιάστηκα με την “επιστήμη” της σοκολάτας!»

Όμως, η Sophie όταν ήταν δέκα ετών, της διαγνώστηκε η νόσος του Crohn, μια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου η οποία προκαλεί πόνο, διάρροια, εμετό, απώλεια βάρους και κούραση.

Πριν από δύο χρόνια όμως κατέληξε σε ένα συμπέρασμα που την σόκαρε! Ανακάλυψε πως η νόσος που είχε, συνδεόταν με την σοκολάτα η οποία επιδείνωνε την κατάστασή της και την ένταση των συμπτωμάτων της νόσου!

Σκεφτείτε πως είχε χάσει μέσα σε λίγους μόνο μήνες πολύ βάρος και πολύ της έλεγαν πως έπασχε από ανορεξία!

 Πώς όμως ανακάλυψε αυτήν την "σύνδεση" σοκολάτας-νόσου
«Διάβαζα για την σοκολάτα και είχα μάθει πως είναι μυοχαλαρωτικό το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.»

«Εγώ υπέφερα από παλινδρόμηση από όταν ήμουν έφηβη εξαιτίας της νόσου από την οποία έπασχα…. Ποτέ πριν δεν είχα καταλάβει ότι τα συμπτώματα τα οποία παρουσίαζα συνδέονταν με την μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας που έκανα.»

 «Όταν έτρωγα μία σακούλα Maltesers, μέσα σε μία ώρα εμφανίζονταν στο στόμα μου πληγές!!!»

 Η Sophie από όταν σταμάτησε να τρώει σοκολάτες, παρατήρησε πως όταν λιγόστευσε την σοκολάτα στο καθημερινό διαιτολόγιό της, τα συμπτώματα της νόσου μειώθηκαν κατά πολύ! Έτσι μπορεί να στερήθηκε την λατρεία της αλλά τώρα έχει την υγεία της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: