Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Μην αγχώνεστε για τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι -Με μια αγκαλιά μετά το σεξ έρχεται η «απογείωση»


Εχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που «απογειώνει» τις ερωτικές σχέσεις; Σίγουρα το σεξ! Υπάρχει όμως ένα μικρό μυστικό που επιβραβεύει τον ή την σύντροφο μετά το σεξ, ανεξάρτητα από την ποιότητα και τη... διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών. Και ποιο είναι αυτό;

Η αγκαλιά και τα χάδια στο κρεβάτι για αρκετή ώρα μετά την σεξουαλική πράξη. Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίων του Τορόντο, τα ζευγάρια ου περνούν περισσότερο χρόνο δείχνοντας την αγάπη τους ο ένας για τον άλλο μετά το σεξ, αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και με τη σχέση τους σε γενικές γραμμές.

Οπως αναφέρει το onmed, για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν συνολικά 335 συμμετέχοντες (138 άντρες και 197 γυναίκες , όλοι εκ των οποίων ήταν σε ερωτικές σχέσεις και το 90% των οποίων ήταν ετεροφυλόφιλοι). Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την σχέση και τη σεξουαλική τους ικανοποίηση, τη σεξουαλική τους ζωή και την αγάπη.
Παραδόξως, η διάρκεια του σεξ και τα ερωτικά παιχνίδια δεν εγγυώνται την ικανοποίηση ενός ατόμου στην σχέση, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα χάδια και η αγκαλιά μετά τη συνουσία!


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μετά το σεξ για να δείξουν την αγάπη τους προς τον/την σύντροφό τους με χάδια, φιλιά και αγκαλιά, είναι πιο ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ζευγάρια που έχουν παιδιά.
Επίσης η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες εκτιμούν περισσότερο από τους άντρες τα χάδια μετά το σεξ, αλλά και οι άντρες με τη σειρά τους, νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση για την σχέση αλλά και ένα συναίσθημα "επιβράβευσης" από την σύντροφό τους για την επίδοσή τους στην σεξουαλική πράξη.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour.
exofitsio

Δεν υπάρχουν σχόλια: