Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ταινίες δράσεις κάνουν κακό στη σιλουέτα λένε οι επιστήμονες

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι ταινίες δράσης ενδεχομένως και να κάνουν κακό στη σιλουέτα μας, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα συνδέει την παρακολούθηση τηλεοπτικών προϊόντων ψυχαγωγίας με την παχυσαρκία. Αλλά, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνελ στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά διευκρινίζουν ποια είδη είναι αυτά που είναι πιο επιβαρυντικά για τον άνθρωπο. 

Οι επιστήμονες έθεσαν υπό παρακολούθηση 94 φοιτητές στους οποίους είχαν δώσει ένα μπολ με σοκολάτα, μπισκότα, καρότα ή σταφύλια, την ώρα που έβλεπαν τηλεόραση.

Στη συνέχεια σύγκριναν πόση ποσότητα τροφίμου είχαν καταναλώσει παρακολουθώντας την ταινία, «Το Νησί» και όταν είχαν δει μια εκπομπή με συνεντεύξεις.

Τελικά, οι εθελοντές είχαν φάει διπλάσια ποσότητα τροφής και είχαν καταναλώσει 65% περισσότερες θερμίδες, κατά τη διάρκεια της ταινίας. Η διαφορά ήταν εμφανέστερη μεταξύ των ανδρών, έναντι των γυναικών.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι, γενικά η τηλεόραση έχει σχετιστεί με τηνπαχυσαρκία λόγω των διαφημιστικών μηνυμάτων για παχυντικά ανθυγιεινά σνακ, της καθιστικής συμπεριφοράς που συνεπάγεται η χρήση της και επειδή αποσπά την προσοχή του ατόμου. Έτσι τις περισσότερες φορές δεν συνειδητοποιεί ότι τρώει πολύ περισσότερο όταν παρακολουθεί κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: