Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Ιταλοί επιστήμονες: Μην ψάχνετε άλλο το σημείο G, δεν υπάρχει!


Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κολπικός οργασμός! Ναι καλά ακούσατε. Ο σωστός όρος που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λένε οι επιστήμονες είναι γυναικείος οργασμός και όχι κολπικός ή κλειτοριδικός. "Ο ″κολπικός″ οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό", όπως υποστηρίζουν.
Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι γυναίκες έρχονται στην κορύφωση είτε κολπικά, είτε κλειτοριδικά ενώ πολλά είναι αυτά που έχουν γραφτεί για το σημείο G. Ωστόσο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κολπικός οργασμός και σημείο G!
Ειδικότερα, το ερευνητικό ζεύγος των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας "Clinical Anatomy", σύμφωνα με το "New Scientist", αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει) κολπικός οργασμός. 
Το "κλειδί" για τον γυναικείο οργασμό είναι η κλειτορίδα, η οποία είναι η πιο ερωτογενής περιοχή σε μία γυναίκα. Μάλιστα, όπως λένε αποκαλείται ως το "θηλυκό πέος" καθώς είναι φτιαγμένη από το ίδιο "υλικό" όπως το ανδρικό. Οι ομοιότητες δηλαδή της κλειτορίδας με το ανδρικό μόριο είναι κοινές τόσο στην προέλευση όσο και στην ανατομία.
Όλες οι γυναίκες μπορούν να έρθουν στην κορύφωση αν διεγερθούν σωστά τα θηλυκά στυτικά όργανα, τα οποία είναι η κλειτορίδα, οι βολβοί του προδρόμου, και μια λεπτή λωρίδα που ενώνει τους βολβούς.
Οι βολβοί του προδρόμου αποτελούν στυτικό ιστό ανάλογο με τον βολβό του σηραγγώδους σώματος της ουρήθρας στο ανδρικό πέος. Βρίσκονται επί τα εκτός του στομίου του κολεού και αποτελούν το υπόθεμα των μεγάλων χειλέων.
Οι ιταλοί σεξολόγοι αναφέρουν ότι, ως ειδικοί, οφείλουν "να διαδίδουν βεβαιότητες που έχουν βιολογική βάση και όχι υποθέσεις ή προσωπικές απόψεις". Τονίζουν, ότι κακώς αναφέρεται πως υπάρχει εσωτερική κλειτορίδα και πως αυτή είναι μόνο εξωτερική και δεν έχει καμία ανατομική σχέση με τον γυναικείο κόλπο. Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό "σημείο G", επισημαίνουν ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.
Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση όροι όπως "πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση", "διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης" ή "ενίσχυση σημείου-G".
Οι Πούπο καταλήγουν ότι σε όλες τις γυναίκες η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά μόνο αν τα γυναικεία όργανα (η κλειτορίδα ή το "θηλυκό πέος", όπως το ονομάζουν) διεγερθούν κατάλληλα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι με αυτή τη κατηγορηματική δήλωση συμφωνούν όλοι, επιστήμονες και μη.
Αν μη τι άλλο, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού - ανδρικού ή γυναικείου.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: