ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ


Σκοπός της φυσικοθεραπείας


Σκοπός της φυσικοθεραπείας είναι η ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, η βελτίωση γενικά της κινητικότητας και η διατήρηση της σε περίπτωση ασθένειας, τραυματισμού η γήρατος.
Μπορεί επίσης να βοηθήσει αποτελεσματικά σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, να διορθωσει την ανθρωπινη σταση( ανορθωση ) και να επαναφερει την μυικη ισσοροπια.
κάποιες από τις ΕΝΔΕΊΞΕΙΣ της φυσικοθεραπείας:
                                                πόνοι στην πλάτη
αυχενικό σύνδρομο
οσφυαλγιές
εγκεφαλικά επεισόδια
νόσος parkinson
αποκατάσταση
μυικοι σπασμοί
δύσκαμπτες αρθρώσεις
νόσος κινητικού νευρώνα
Συστήματα που μπορεί να βοηθήσει, βελτιώσει η θεραπεύσει η φυσικοθεραπεία
Μυικό
Νευρικό
Αναπνευστικό
Καρδιαγγειακό
Πεπτικό
Σκελετικό
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547

Creative Commons License


This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
ΣΤΑΣΗ - ΒΑΔΙΣΗ - ΑΝΑΠΝΟΗ


ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ - ΒΑΔΙΣΗ – ΑΝΑΠΝΟΗ 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ  
Είναι πολύ σημαντικό αφού τηρούμε αυτές τις τρεις αρχές, να γυμναζόμαστε σε τέσσερις κατευθύνσεις:
Α. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ
Β. ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
Γ. ΑΝΤΟΧΗ
Δ. ΚΑΛΗ ΑΙΜΑΤΩΣΗ
ΕΠΙΣΗΣ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ! Κάνουμε πάντα θετικές σκέψεις  για τον εαυτό μας και για τους άλλους  και θυμόμαστε ότι μια καλή ψυχολογία μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις πιο δύσκολες καταστάσεις ενώ μια κακή ψυχολογία μπορεί να μας κάνει να αποτύχουμε στα εύκολα!
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! Η ανεξέλεγκτη σκέψη μας εμποδίζει να δούμε καθαρά την αλήθεια, διότι έχουμε ταυτόχρονα πολλά αντικείμενα να σκεφτούμε και το μυαλό μας μοιράζεται σε πολλά κομμάτια με αποτέλεσμα να μπερδεύεται και να καθίσταται αναποτελεσματικό. Τα συναισθήματα όταν μας κυριεύουν παύει να λειτουργεί σωστά η λογική. Άρα πρέπει να προσπαθούμε να επικεντρώνουμε σε ένα αντικείμενο κάθε φορά και χωρίς συναισθήματα, με οδηγό τη λογική και οριοθέτη την ηθική!  
Σ Ω Σ Τ Η  Σ Τ Α Σ Η Πρέπει να διατηρούμε τη σωστή στάση, όταν περπατάμε, όταν καθόμαστε, όταν στεκόμαστε όρθιοι αλλά και όταν κοιμόμαστε, παρόλο που το τελευταίο είναι δύσκολο αρχικά, στο τέλος το σώμα συνηθίζει  και σιγά σιγά κοιμόμαστε  με τον νέο, σωστό τρόπο. Όταν περπατάμε καλό είναι να έχουμε ίσιο το σώμα, χαλαρούς τους μύες, να μην καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια και να μην πιέζουμε τον εαυτό μας διότι πρόκειται στην ουσία περί ελεγχόμενης πτώσης άρα το μόνο που χρειάζεται είναι απλά έλεγχος και λιγότερη προσπάθεια. Ας αφήσουμε το σώμα μας να ρέει σαν το νερό... 
Όταν στεκόμαστε πρέπει να φροντίζουμε να μοιράζουμε το βάρος και στα δυο πόδια, να μην στηριζόμαστε περισσότερο στο ένα και όταν θέλουμε να φτάσουμε σε κάποιο αντικείμενο καλό είναι να πηγαίνουμε κοντά του με βήμα και όχι τείνοντας απλά το χέρι μας, διότι έτσι κακοποιούμε την σπονδυλική στήλη μας. Όταν καθόμαστε καλό είναι να ακουμπά η μέση μας στο κάθισμα και όχι το ανώτερο τμήμα της πλάτης διότι το τόξο που δημιουργεί η σπονδυλική στήλη βλάπτει τη μέση αλλά και χαλά τη σωστή στάση μας αφού προοδευτικά δημιουργεί ΚΥΦΩΣΗ κοινώς καμπούρα με όλα τα επακόλουθα.
 Η καλύτερη στάση για τον ύπνο, θεωρώ ότι είναι η πλάγια με αρκετά λυγισμένα τα γόνατα και τα ισχία όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα δυο γόνατα βοηθά επίσης πολύ, και πρέπει να θυμόμαστε ότι το μαξιλάρι του κεφαλιού, πρέπει να στηρίζει επαρκώς το λαιμό (ΑΜΣΣ) και όχι μόνο το κεφάλι. 
Β Α Δ Ι Σ Η Αποτελεί απόλυτη πεποίθηση μου το γεγονός ότι η βάδιση είναι η ανώτερη γυμναστική που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα, είναι απόλυτα αναγκαία για την διατήρηση της ίδιας της ζωής, και βοηθά αποτελεσματικά στην καλή λειτουργία του πεπτικού, του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού και του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και ολοκλήρου του οργανισμού. Ενώ λοιπόν η Β Α Δ Ι Σ Η προσφέρει όλα αυτά τα καλά στον άνθρωπο, μπορεί να γίνει και τροχοπέδη εάν δεν γίνεται σωστά, για αυτό λοιπόν πρέπει να φροντίζουμε όχι μόνο να περπατάμε, αλλά να περπατάμε σωστά.
Σ Ω Σ Τ Η Β Α Δ Ι Σ Η  λοιπόν. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους εξής κανόνες:
Α. Δεν σκύβουμε εμπρός ούτε στο πλάι όταν βαδίζουμε
Β. Δεν καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Η βάδιση είναι ελεγχόμενη πτώση, έλεγχο χρειάζεται και όχι προσπάθεια.
Γ. Διατηρούμε το σώμα χαλαρό και ειδικά τα χεριά, τα οποία συμμετέχουν στην κίνηση.
Δ. Αναπνέουμε βαθιά και ήρεμα καθώς βαδίζουμε.
Ε. Προσπαθούμε να βαδίζουμε σε ανοικτό χώρο και όχι μόνο μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό.
ΣΤ. Καλό είναι και ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του ανθρώπου αλλά και τη φυσική του κατάσταση να αυξάνεται βαθμιαία ο χρόνος από 15 λεπτά έως 1 ώρα η και περισσότερο.
Ζ. Πάντοτε πρέπει να παρακολουθούμε την υγεία μας κάνοντας συχνά εξετάσεις και να ρωτάμε το γιατρό μας για οποιαδήποτε μορφή άσκησης.  

ΑΝΑΠΝΟΗ

SHIN KOKYO SANADEN (τρεις ασκήσεις αναπνοών καθισμένος στο πάτωμα )
1.Ich Καθόμαστε με την πλάτη σε ευθεία, ρίχνουμε το κεφάλι προς τα πίσω και εισπνέουμε βαθιά γεμίζοντας με αέρα την κοιλιά μας. Κρατάμε τον αέρα για 2 δεύτερα και εκπνέουμε κατεβάζοντας το κεφάλι μας προς τα κάτω.
2.Ni Καθόμαστε με την πλάτη σε ευθεία, ρίχνουμε το κεφάλι στο πλάι δεξιά ανοίγοντας το δεξί χέρι και προσπαθούμε να γεμίσουμε αέρα την δεξιά πλευρά μας. Κρατάμε τον αέρα για 2 δεύτερα, φέρνουμε το κεφάλι εμπρός κλείνοντας το χέρι και εκπνέουμε. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στην αριστερή πλευρά.
3.San Καθόμαστε στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα εμπρός μας, φέρνουμε το σώμα προς τα πίσω εισπνέοντας, κρατάμε τον αέρα για 2 δεύτερα και εκπνέουμε κάνοντας επίκυψη επάνω στα τεντωμένα πόδια μας. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Mikao Ushui, the re-founder ofReiki treatment. A great mind and heart, that managed to recover, the lost for the humanity Reiki treatment and help by this treatment millions of people all over the world!
Ιστορικό

Το Reiki ανακαλύφθηκε από τον Dr. Mikao Ushui, στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ιαπωνία. Στην ουσία ο Grandmaster Ushuiκατάφερε μέσα από τη μέθοδο της νηστείας, της προσευχής, της πνευματικής αναζήτησης και του διαλογισμού, να εισχωρήσει στα υπερβατικά πεδία, να εργαστεί εκεί και να ξαναβρεί τη χαμένη εδώ και αιώνες για την ανθρωπότητα μέθοδο του Reiki.Tι είναι το Reiki

Είναι μια εναλλακτική θεραπεία ολιστικού χαρακτήρα, η οποία βασίζεται στην μετάδοση της συμπαντικης ζωτικής ενέργειας, βοηθώντας αποτελεσματικά το υλικό σώμα, αλλά αγγίζοντας και την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου, δίνοντας του αίσθημα γαλήνης, ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης.Πως γίνεται

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reiki ο θεραπευτής συντονίζεται με την δόνηση της παγκόσμιας συμπαντικης ενέργειας και γίνεται ο ίδιος ένα ενεργειακό κανάλι, επιτρέποντάς να περάσει από μέσα του η ενέργεια και να μεταφερθεί μέσω των χεριών του στο άτομο που δέχεται το Reiki.Tι σημαίνει

Η λέξη Reiki μεταφράζεται σαν " συμπαντικη ζωτική ενέργεια " και προέρχεται από το ιδεόγραμμα " rei " που μεταφράζεται σαν " θεϊκό πνεύμα " και τη λέξη " κι", που σημαίνει ενέργεια ( chi κατά την Κινέζικη, prana κατά την Ινδική κουλτούρα ).Η θεραπεία

Είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική θεραπευτική μέθοδος, η οποία γίνεται σε όλο το σώμα και διαρκεί περίπου μια ώρα.

Ο θεραπευομενος εάν καταφέρει να χαλαρώσει απόλυτα πάψει να σκέπτεται τον " έξω κόσμο ", τα καθημερινά προβλήματα και συντονιστεί με το θεραπευτή θα νιώσει μια γλυκιά ζέστη και ένα ελαφρύ κάψιμο σε κάθε άγγιγμα του θεραπευτή.

Σε λίγο θα νιώθει πολύ χαλαρός και γαλήνιος, και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο επίπεδο του " Satori ", που σημαίνει απόλυτη ειρήνη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χαλαρώσει και να αφεθεί στο θεραπευτικό άγγιγμα.Μετά τη θεραπεία

Νιώθει κανείς ξαναγεννημενος! Νιώθει απόλυτα χαλαρός, τα μέλη και το σώμα του τα νιώθει ελαφρύτερα, προσεγγίζει τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547


Creative Commons License

This work is licensed under a

Θαλάσσια μπάνια & κολύμβηση


Θα ήθελα να συστήσω, σε όλους τους καλούς μου φίλους που ζουν στην Ελλάδα, η οποία όπως είναι παγκοσμίως γνωστό έχει υπέροχο κλίμα και Θάλασσα, και αφού έχουν πάρει την άδεια του Ιατρού τους, να μην σπεύδουν να σταματούν γρήγορα τα Θαλάσσια μπάνια,, αλλά να τα συνεχίζουν όσοδυνατόν περισσότερο, διότι αυτά είναι παρά πολύ ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν συχνότερα.

Το βασικό είναι, να υπάρχει συνεχεία στις επισκέψεις μας στη θάλασσα σε τακτική βάση (καθημερινή, εβδομαδιαία, 10πενθημερη κτλ) και όχι να κάνομε απλά κάποια συνεχόμενα μπάνια χωρίς καμία συνεχεία. Είναι κατά πολύ προτιμότερο στην κολύμβηση αλλά και σε κάθε άλλη φυσική δραστηριότητα να υπάρχει συνεχεία σε βάθος χρόνου και όχι περίοδοι μεγάλης εκγύμνασης εναλλασσόμενες με περιόδους απραξίας διότι το σώμα στην πρώτη περίπτωση κοπιάζει πολύ όντας ασυνήθιστο, στη δε δεύτερη το μυϊκό σύστημα και η αντοχή του ανθρώπου μειώνεται παρά πολύ.

Η κολύμβηση, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης του μυϊκού συστήματος
αλλά και του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού. Η άνωση του νερού απαλλάσσει τη σπονδυλική στήλη, τα ισχία και τα γόνατα από το βάρος του σώματος αλλά και τους μύες της άρθρωσης του ώμου από το βάρος των χεριών.
Έτσι ελεύθερες οι αρθρώσεις κάνουν πολύ πιο εύκολα τις κινήσεις πράγμα που οδηγεί στην απελευθέρωση τους και στη διεύρυνση του εύρους κίνησης αυτών.
Άλλοι δε μύες οι οποίοι δεν γυμνάζονται με τις καθημερινές μας δραστηριότητες επαρκώς αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμοι δια την σωστή λειτουργία του σώματος, γυμνάζονται επαρκώς με την κολύμβηση.
Πρωτίστως η κολύμβηση ωφελεί την σπονδυλική στήλη, βοηθώντας όταν γίνεται σωστά στην αύξηση της οσφυϊκής και αυχενικής λόρδωσης περιοχές οι οποίες ταλαιπωρούνται πολύ στην εποχή μας από την καθιστική ζωή και τα επαγγέλματα γραφείου, πράγμα πάρα πολύ σημαντικό για το ανθρώπινο σώμα.
Το καρδιαγγειακό σύστημα γυμνάζεται επαρκώς και βελτιουται σημαντικά η κυκλοφορία του αίματος πράγμα που συντελεί και στην αύξηση του οξυγόνου μέσα στο αίμα (οξυγόνωση).
Πριν περιγράψω πιο κάτω τους τρόπους κολύμβησης θα επαναλάβω πως πρώτα πρέπει να κάνομε τον απαραίτητο έλεγχο στην Υγεία μας, και μετά να ξεκινήσομε σιγά-σιγά.
Προσωπικά συνιστώ σε αγύμναστα άτομα να μην κολυμπούν στο πρώτο μπάνιο πέραν των 15 λεπτών, χρόνος που συνιστώ να αυξάνεται από 1-5 λεπτά σε κάθε μπάνιο.
ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ‘ΠΑΤΩΝΟΥΜΕ’ και όχι βαθύτερα διότι σε περίπτωση που μας συμβεί κάτι είμαστε αβοήθητοι.
Επιδιώκουμε να κολυμπάμε με παρέα.
Δεν κολυμπάμε ποτέ με γεμάτο στομάχι.
Δεν εκτιθέμεθα πολλή ώρα στον Ήλιο και πάντα με γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547

Αποθεραπεια της μεσης με γιογκα


Οι περισσοτεροι άνθρωποι, υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα στην μέση τους την σημερινη εποχη της καθιστικης και αγχωδους ζωης που σχεδον ολοι μας ζουμε. Η Γιόγκα ειναι μια εξαιρετικη θεραπεία για τα προβληματα της μεσης (χρονια η σε υποξεια φαση), ενω ταυτόχρονα μειώνει σε τεραστιο βαθμο τον χρόνο ανάρρωσης και αποτρέπει από περαιτέρω κακώσεις στην μέση ενισχυοντας τα μυικα συστηματα της περιοχης ενδυναμωνοντας τα αλλα και αυξανοντας σε απιστευτο βαθμο την ευλυγισια και αιματωση της περιοχης.
Το αιμα οπως ολοι γνωριζουμαι μεταφερει μεσα του το πολυτιμο οξυγονο, και ετσι παρατηρηται μειωση των φλεγμονωδων δυιθυσεων καθως και των ηδηματων(πρηξιματα), μειωνεται ο μυικος σπασμος και πονος καθως και η σκληροτητα των αρθρωσεων.


Οι χρονιοι πονοι και ολοι οι ηπιοι τραυματισμοί στην μέση μπορούν να αντιμετωπιστουν με γιογκα ασανας αφου κανεις επισκευθει τον ιατρο του, γινει διαγνωση και λαβει την αδεια του. Δεον ειναι τις ασκησεις να υπαγορευσει ειδικος φυσικοθεραπευτης-κινησιοθεραπευτης ωστε να αποφευχθει νεος τραυματισμος του ασθενη.Αξιζει να σημειωθει εδω οτι ο Αμερικανικος οργανισμος Υγειας εχει προ πολλου υιοθετησει αρκετες γιογκα ασανας και αρκετοι ιατροι τις συνιστουν σαν αποθεραπεια μετα απο τραυματισμους της μεσης και αφου παρελθει η οξεια φαση.


Οδηγιες αποκαταστασης

1.ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ
Οταν ειμαστε σε οξεια φαση και υπαρχει εντονος πονος και εν παση περιπτωσει επι δυο 24ωρα συνισταται η σε υπτια θεση(ανασκελα)κατακληση με 1 μαξιλαρι κατω απο τα γονατα και μια χονδρη πετσετα πισω απο τη μεση (στην οσφυικη λορδωση).

2.ΥΠΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ-ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αρχιζουμε τις ασανας με προσοχη και αφου εχουμε παρει την αδεια του ιατρου μας και μας καθοδηγει ειδικος φυσικοθεραπευτης-κινησιοθεραπευτης.Σε καθε περίπτωση που κάποια ασάνα προκαλέσει έντονο πόνο, μούδιασμα η δυσφορια σταματάμε αμέσως.
Εφοσον αντιληφθουμε οτι μπορουμε πρεπει να παραμενουμε στην τελική στάση όπου εκεί αναπνέουμε βαθια,αργα και σταθερα . Στο τελος της εξασκησης παραμενομε με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και διπλώμένη πετσετα πίσω απο την μέση (στην οσφυικη λορδωση).

Η συχνη εφαρμογη των στασεων της γιογκα ενισχυει ολο το ανθρωπινο μυικο συστημα, βελτιωνει τη ΣΤΑΣΗ, διοτι το μυικο συστημα ειναι εκεινο το οποιο ειναι υπευθυνο για την στηριξη ολων των αρθρωσεων του σωματος μας(πχ.αρθρωση του ομου,ισχυου, σπονδυλικης στηλης).


ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547Creative Commons License


This work is licensed under a

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.

Η Ιπποκράτειος Συλλογή

Είναι 59 και γράφτηκαν στην Ιωνική Διάλεκτο απο το 440 μέχρι το 340 π.Χ.


Είναι τα αρχαιότερα μνημεία της πραγματικά επιστημονικής ιατρικής επιστήμης.

Τα έργα που αποτελούν την Ιπποκράτειο Συλλογή:

Γενικής φύσεως:

ο Όρκος

ο Νόμος
Περί Αρχαίας Ιατρικής
Περί Ιατρού, Περί Τέχνης
Περί Ευσχημοσύνης
Παραγγελίαι και Αφορισμοί
Ανατομία και φυσιολογία:
Περί Ανατομής
Περί Καρδίας
Περί Σαρκών
Περί Αδένων
Περί Οστέων Φύσεως
Περί Γονής
Περί Φύσεως Παιδίου
Διαιτητικά
Περί Τροφής
Περί Διαίτης
Περί Διαίτης Υγιεινής
Γενική παθολογία:
Περί Αέρων
Υδάτων και Τόπων
Περί Χυμών
Περί Κρίσεων
Περί Κρισίμων
Περί Εβδομάδων
Περί Φυσών
Προγνωστική Ιατρική:
Προγνωστικόν
Προρρητικόν και Κωακαί Προγνώσεις
Ειδική Νοσολογία:
Περί Επιδημιών
Περί Παθών
Περί Νόσων
Περί των Εντός Παθών
Περί της Ιερής Νόσου
Περί Τύπων των κατ' άνθρωπον
Θεραπευτική:
Περί Διαίτης Οξέων
Περί Υγρών Χρήσιος
Χειρουργική:
Κατ' Ιατρείον
Περί Ελκών
Περί Αιμοροϊδων
Περί Συρίγγων
Περί των εν τη Κεφαλή Τραυμάτων
Περί Αγμών
Περί Άρθρων. Μολχικός
Μαιευτική και Γυναικολογία:
Περί Παρθενίων
Περί Γυναικείας Φύσεως
Περί Γυναικείων Α', Β'
Περί Αφόρων
Περί Επικυήσεως
Περί Επταμήνου και Οκταμήνου
Περί Εγκατατομής Εμβρύου
Οφθαλμολογία:
Περί Όψεως
Παιδιατρική:
Περί Οδοντοφυίης
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547
Ασκληπιός

Ο Ασκληπιός ήταν ο Θεός της Ιατρικής που λατρεύονταν σε όλο τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα.

(ll. 1-4) Για σένα αρχίζω θεραπευτή των νόσων Ασκληπιέ να τραγουδώ. Στη Δώτια πεδιάδα η όμορφη Κορωνίδα, η κόρη του βασιλιά Φληγύα, τον γέννησε, μεγάλη χαρά για τους ανθρώπους, ανακουφιστή των πόνων των σκληρών. (l. 5) Χαίρε, λοιπόν, άνακτα: με το τραγούδι μου προσεύχομαι σ’εσένα!

Ανωνύμου, Ομηρικοί Ύμνοι


«Συ είσαι ο πιο κατάλληλος γιατρός και ο Απόλλωνας Παιάνας τιμά το φως σου»,

(Πίνδαρου, Πύθιαι Ωδαί, 4 επ. 12).ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547

ESSENTIAL OILS FOR CHAKRA HEALTH


Base (Root) Chakra : Patchuli, cedarwood, sandalwood, vetiver
Second (Sexual) Chakra: Rose, rosemary, ylang-ylang, juniper, sandalwood, jasmine

Third (Solar plexus) Chakra: Juniper, lavender, bergamot, rosemary, vetiver

Fourth (Heart) Chakra: Cedarwood, rose, sandalwood

Fifth (Throat) Chakra: Lavender, patchuli

Sixth (Third eye) Chakra: Geranium, lavender, rosemary, spearmint


Seventh (Crown) Chakra: jasmin, frankincense

Here is one blend for your Solar plexus and Heart Chakra: In a 10-ml bottle, add the following essential oils with Jojoba Oil: 8 drops Sandalwood, 1 drop Roman Chamomile, 3 drops Jasmine.
Massage your solar plexus and heart Chakra with this blend. Pour a few drops into your palm and inhale deeply.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ηλ. διεύθυνση: papasimakis@yahoo.gr τηλ: 6946249547
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ